Program Stoppested verden

Header Example
04-Gigantar_Norge-sml

VERKSTED

GIGANTAR

| NORGE |

Gigantaren er en slags kjempegitar – slik ser den ut på avstand som om en kjempe har lagt fra seg en 6 meter lang gitar på skrå i skogkanten, Men når man kommer nærmere ser og hører man at dette ikke er ett instrument, men at det på den store gitarkroppen er festet mange mindre instrumenter av ulike typer som får større lydstyrke gjennom kjempegitaren. Om du kommer forbi kan du bli med og spille – kanskje på strengeplanker med indiske overtoner, stryke strenger som en cello, eller klimpre på ekstralangeleiken, eller kanskje man får oppgaven med å sveive en pinnolin, spille kalimba etter afrikanske forbilder laget av metall-kleshengere, eller være den som treffer gongene, eller bass-kassetromma men en gigantisk klubbe. Isak og Jon Halvor fra Drivhuset spiller med og styrer det hele slik at det blir en musikk som både har en felles retning, men også med åpent rom for å høre selv små detaljer fra store musikere eller omvendt.

Medvirkende:

Jon Halvor Bjørnseth og Isak Anderssen har komponert musikk for band, teater, dans og multimedia i mange år, og er dessuten en erfarne musikkverkstedsledere som i 1998 tok initiativet til opprettelsen av Drivhuset – stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid.

Selvkonstruert strenge- og perkusjonsinstrumenter er noen av Drivhusets mange kreative prosjekter. I tillegg har deres forhold til computer skiftet fra å være et verktøy til komponering og lydinnspilling til å bli et live-instrument der man sampler og bearbeider lyder på direkten.