Program Stoppested verden

Header Example
09-Origami_Japan_sml

VERKSTED

ORIGAMI

| JAPAN |

Verdens vakreste papir – det kommer kanskje fra Japan?«Ori» betyr å brette og «kami» betyr papir. Origami-papiret kommer i mange farger og mønstre. Av et stykke kvadratisk papir lages blomster, fugler, dyr og figurer. Den mest kjente origamifiguren er en trane.Med 3 brett kommer du langt. Men har du god tid kan du hende du lager et unikt kunstverk! På Stoppested Verden skal vi lage fugler og spinner!

Origami var originalt en japansk oppfinnelse, men både USA, England, Frankrike, Tyskland, Belgia, Argentina, Singapore, Australia og Italia er sentre for origamiaktivitet. Designet varierer fra enkle figurer med bare to eller tre bretter, opp til utrolig komplekse figurer som tar flere timer å brette.I japanske skoler er origami et obligatorisk ledd i undervisningen. I Japan lærer barna origami allerede fra barnehagen, og det tas opp igjen på eldresenteret for trimming av hjernen.

Medvirkende:
Line Langballe er en erfaren origami-bretter. Line begynte å brette allerede i 8-års alderen og har i grunnen aldri sluttet. I 2005 starte hun selskapet Origami Norway som importerer origamipapir. Line driver en liten butikk på Nøtterøy i tillegg til å holde brettekurs rundt omkring i landet.