Program Stoppested verden

Header Example
øyet som ser 2

UTSTILLING

DET KOMMER AN PÅ ØYET SOM SER
(Barnehagebarn i Hamarregionen)

Siden starten i 2008 har Stoppested Verden årlig initiert kunstprosjekter i regionens barnehager. Avdelinger fra Stange, Løten, Hamar og Ringsaker kommune har deltatt i prosjekter som har utforsket ulike teknikker, materialer og tema. Alle kunstverk har årlig blitt utstilt på festivalen og en egen festivaldag for barnehagene er blitt arrangert. Aktiviteten har vært svært populær og festivalen har hatt en meget høy deltakelsesprosent fra år til år.

I år inviterer vi til kunstprosjektet «Det kommer an på øyet som ser». Gjennom nesten alle sivilisasjoner og religioner gjennom tidene har øyet vært et viktig symbol. De gamle egypterne brukte Horus’ øye for å beskytte seg selv mot uhell og ondskap. I norrøn mytologi ofret den største guden, Odin, øyet sitt for mer kunnskap. Symbolet Hamsa karakteriseres av en hånd hvor øyet står i midten og beskytter mot det onde og stirrende blikk. Våre øyne er tett knyttet til vårt føleleseliv. På mange måter er derfor øyet «sjelens speil».

Barnehagene inviteres til å vise sin sjel som skal gjenspeiles på festivalarenaen. Alle verkene vil bygges sammen til en stor og fargerik labyrint i festivalparken. Dette blir det største fysiske barnehageprosjektet vi har gjennomført noen gang!