Program Stoppested verden

Header Example

FORESTILLING

DEN BLINDE LILLESØSTER

(6-8 ÅR)

Hvem har sagt at du ikke kan se selv om du er blind? Det finnes mange måter å betrakte verden på. Møt den lille søsteren som bruker ørene til å se og hjertet til å lytte. Vi serverer intet mindre enn en VERDENSPREMIERE når «Den blinde lillesøster» – et 2-språkelig fortellerteater vises for første gang.

Unikt for denne forestillingen er bruken av symbolspråk Alle trenger språk for å utvikle seg. Noen personer kan, på grunn av medfødte tilstander, skader eller sykdom, ikke kommunisere ved hjelp av talespråk. Å kommunisere på andre måter enn gjennom talespråk kalles alternativ og supplerende kommunikasjon, forkortet til ASK. Fortellingen «Den blinde lillesøster» benytter grafiske symboler i tillegg til talespråk. Bevegelser og musikk forsterker historien og budskapet.

Det er en svært liten andel av norsk scenekunst som er utviklet og tilrettelagt for barn og unge med nedsatt funksjonsevne. Stoppested Verden har i årets festivalprogram tatt initiativ til å produsere en helt unik forestilling i samarbeid med NFYU Innlandet festival.

Medvirkende:
Georgiana Keable Jerstad – fortelling fra boken hennes ‘The Natural Storyteller’
Gro-Mette Abelvik – symbolspråk
Solo Diarra – musikk

 Dag: spilles begge dager 

 Tid: 11:00 + 12:30 + 13:30

 Varighet: Ca. 15 min. 

 Passer for: fra 6-8 år. 

 Merknad: Symbolspråk deles ut