Program Stoppested verden

Header Example
Løven

UTSTILLING

LØVE OG VENNER

(Inge Iversen)

Løven og hans venner er kunstnerens uttrykk for balansen mellom frislipp og kontroll i dagens samfunn.

Vi lever i særdeles dramatiske og krevende tider der det trengs styrke for å ikke havne i resignasjon og oppgitthet. Løven representerer ungdommen. Løven og hans venner er en manifestasjon av folkets kraft og ungdommelig mot til å endre verden.

«Noe av kraften fra folks velvilje til å resirkulere emballasje, forekommer meg å forhåpentligvis inneha tilsvarende energi for å møte utfordringene vi nå står ovenfor!» (Inge Iversen)

Løven er laget i polyester/glassfiber og Løvens «pels» består av mer enn tusen små avklipp fra juicekartonger og rester av plastemballasje kunstneren har spart opp i løpet av de siste 12 årene.

Løven er inspirert av historien om Vidar og Fenrisulven. Under dramatiske og svært hårde tider overvant Vidar selveste Fenrisulven. Dette takket være sko laget av overflødighetsbiter av lær, spart av skomakere gjennom tidene. Med disse var han beskyttet og kunne tråkke ned Fenrisulvens kjeve og på finurlig vis sette Den ut av spill.

Multikunstneren Inge Iversen er født på Årdalstangen og bosatt i Hamar. Han er selvlært som kunstner og er adjunkt med mellomfag i kunsthistorie og grunnfag i historie og engelsk. Etter et opphold i Sverige ble han ansatt ved Steinerskolen på Hedemarken. Fra 1998 til 2018 har han undervist på deltid ved Ankerskogen VGS/Hamar Katedralskole i kunsthistorie, formgivningsfag, IKT, Photoshop og andre dataprogrammer. Siden 2000 har han arbeidet med animasjonsprosjekter, video, musikk og billedbehandling via datamaskin.