Program Stoppested verden

Header Example
03-Kabuki_Japan

FORESTILLING

KABUKI

Fra 6 år

Ordet «Geisha» har et mystisk og eksotisk sus over seg, men på japansk betyr Geisha (芸者) «kunstnerisk person». De er profesjonelle kunstnere og underholdere som har gått i lang tids lære for å mestre sang, dans, språk, blomsterdekorasjoner, te-seremoni og strenginstrumentet shamisen. Til Stoppested Verden kommer Nishikawa for å lære bort elementer fra Kabuki-dansen og gi oss en smakebit av Geishaenes myteomspunnede verden.

Kabuki eller Nihon-Buyo (日本舞踊) refererer til en danseform som er spesielt utviklet for underholdning på scenen. Tradisjonelt er det en blanding av pantomime og dans som ble etablert tidlig på 1600-tallet. Det er denne danseformen som oftest forbindes med Geishaenes opptredener.

Medvirkende:
Aya Sekoguchi som virker under kunstnernavnet Nishikawa er fra Fukuoka i Japan. Fra 7-års alderen fikk hun opplæring i den tradisjonelle dansen Kabuki (Nihon-Buyo) og ble ferdig utdannet i 1981. På slutten av 90-tallet bosatte hun seg i Frankrike for å undervise i filosofi og fortsette sin kunstneriske aktivitet, både som utøver og lærer og forsker. Sekoguchi har produsert og medvirket i flere forestillinger og holdt workshoper i Nihon-Buyo. I 2016 ga hun hut boka: L’empreinte de Zeami dans l’art japonais. La fleur et le néant (The imprint of Zeami in Japanese art. The flower and the nothingness) om buddhistisk påvirkning i japansk kunst og forholdet mellom utøver og publikum.

 Dag: spilles kun 4. juni 

 Tid: 12:00 + 13:00 + 14:00

 Varighet: Ca. 10 min. 

 Passer for: 0 – 99 år. 

 Merknad: Spilles i “Japan” kl. 12 og 13 og på hovedscenen kl. 14