Program Stoppested verden

Header Example
bouk

KONSERT

BOUKMAN EKSPERYANS

|HAITI|

Voudou rock, afrikanske rytmer og karibiske melodier – endelig kan publikum i Norge få oppleve den mest autentiske og magiske musikkopplevelsen som karibiske Haiti har å tilby.

Legendariske Boukman Eksperyans med 12 musikere og dansere kommer til Norge på en eksklusiv miniturné med kveldskonsert 4. juni på Stoppested Verden. Men sitt Grammy-nominerte debutalbum Voudou Adjae, skapte Boukman Eksperyans en musikalsk revolusjon og markerte seg raskt som en viktig stemme på den internasjonale musikkscenen. 

Bandet er en kulturinstitusjon i Haiti og sangtekstene førte til at gruppen en periode måtte flykte i eksil etter dødstrusler fra daværende president. Med budskap om fred, solidaritet, demokrati, og om at korrupsjon og nepotisme er ødeleggende for folks frihet og muligheter til å skape seg et godt liv har bandet skapt en særegen sound gjennom en unik blanding av roots, Voudou rock, jazz og reggae.

Etter flere år med nedstenging og reiseforbud, er Hamar aller første stoppested i Europa for dette internasjonale turnerende bandet før reisen går videre til Trondheim med konsert 6. juni.

Turnéen i Norge er et samarbeid mellom hjelpeorganisasjonen Prosjekt Haiti, Stoppested Verden og Transform -Trondheim World Festival.